Miért válaszd a hennát?

- mert nem tartalmaz vegyszert
- mert fényes és egészséges lesz tőle a hajad
- mert ha allergiás vagy a festékre, akkor sem kell lemondanod a festésről
- mert kismamaként is festheted a hajad
- mert serkenti a hajhagymák működését, ezáltal gyorsabban nőhet a hajad, és a hajhullás kezelésében is segít
- mert nem szárítja a fejbőrödet


Néhány infó a hennáról

MILYEN HAJSZÍNT LEHET VELE ELÉRNI?
Ez függ az eredeti haj színétől és az ősz hajszálak mennyiségétől. Minél világosabb/őszebb a haj, annál világosabb hajszínt lehet elérni, akár szőkét is. Igen, jól olvastátok, szőkét is! Ezt szintén hennával, illetve még két növény őrleményével lehet elérni, a cassiáról és az indigóról van szó. Mivel ezek növények, ezért nem tudják a hajat világosítani. Ennek oka, hogy a hajszálnak a szerkezetét nem nyitja szét, hanem körülveszi azt. Tehát sötét hajszínből nem lehet világosat festeni. De cserébe szép, természetes és egészséges hajszálakat kapunk.

HOGYAN LEHET HENNÁVAL ELKEZDENI A HAJFESTÉST?
Ha nem volt előtte a haj festve, akkor első alkalommal az egészet át kell festeni, majd később elég csak a tövét befesteni. A hajvégeket csak ritkán kell újból átfesteni, akár évente egyszer.

HOGYAN TUDOK ÁTTÉRNI VEGYSZERES FESTÉKRŐL HENNÁRA?
Már 1 hónapos lenövéssel el lehet kezdeni a hennázást. A festett részt pedig csak pár hónap után lehet hennával festeni, mert a két anyag nem "szereti" egymást. Ha nagy a két szín között az eltérés és zavaró, akkor vegyszeres festékkel való színezés lehet a megoldás.

AZ ŐSZ HAJSZÁLAKAT IS BEFEDI?
Igen befedi! De valamennyivel világosabb lehet a többi hajszáltól. Ha ez zavaró, akkor egymás utáni kétszeri festéssel lehet egységes színt elérni. Ugyanez a kétszeri festés vonatkozik a világos/ősz haj sötét színre festésénél.

MENNYI IDŐT VESZ IGÉNYBE?
Sok oldalon lehet olvasni, hogy több órát vesz igénybe. Hő hatására (búra) és hogy nem engedjük kiszáradni (folpack), ez az idő jóval lerövidül 30, maximum 40 percre.

MILYEN ELŐ- ÉS UTÓKEZELÉST IGÉNYEL?
Hennázás előtt érdemes megmosott hajjal érkezni, mert a henna így megfelelően körbe tudja venni a hajszálakat. Hennával történő hajfestés után 2-3 napig nem érdemes hajat mosni, mert ennyi időre van szüksége, hogy teljesen beérjen a színe. Samponból pedig érdemes SLS (Sodium Lauryl Sulfate) mentes változatot használni.